fbpx

3 месечна Интензивна обука за Software Testing (Manual)

 • 3 месеци, 75 саати

Оваа интензивна обука ќе те спроведе низ сите фази на мануалното тестирање низ кои што ќе ги научиш најважните практики на овој тип тестирање.

За Курсот

За разлика од автоматското тестирање, manual software testing е вештина во која главна улога игра поединецот, односно самиот тестер кој треба да го спореди однесувањето на кодот (софтвер, API, модул или feature) наспроти барањата и спецификациите. Поради се поголемата комплексност на денешните софтвери кои имаат поливалентни функционалноста, побарувачката на мануални софтвер конзистентно расте.

Оваа интензивна обука ќе ги спроведе учесниците низ сите фази на мануалното тестирање низ кои што ќе ги научат најважните практики на овој тип тестирање.

Опфатени теми

 • Manual Software Testing
 • Software Testing Basics
 • Types of Testing
 • Testing Life Cycle
 • Test Development
 • Test Case Design
 • Test Execution
 • Software Development Life Cycle

+ Бесплатна кариерна подготовка

+ Бесплатни 20+ часа дополнителни материјали внимателно селектирани од нашите инструктори за понатамошна наградба

+ Доживотен пристап до дигиталната платформа за учење на Brainster

Kурсеви кои би можело да те интересираат

Курс за креирање веб страни со WordPress
Програмирање
Почетно
 • Времетраење: 1 месец, 20 саати
 • Слободни места: 2 ⏰ РЕЧИСИ ПОПОЛНЕТО ⏰
ден 12000
ден 9000 + Ваучер
на 20 рати

Со овој курс добивате гратис

-Кариерна подготовка
-20+ саати материјали
-Платформа за учење

4 месечна Интензивна обука за дигитален маркетинг
Дигитален Маркетинг
Почетно
 • Времетраење: 4 месеци, 100 саати
 • Слободни места: 2 ⏰ РЕЧИСИ ПОПОЛНЕТО ⏰
ден 60000
ден 45000 + Ваучер
на 20 рати

Со овој курс добивате гратис

-Кариерна подготовка
-60+ саати материјали
-Платформа за учење

1 месечен интензивен курс за Adobe Illustrator
Графички Дизајн
Почетно
 • Времетраење: 1 месец, 20 саати
 • Слободни места: 2 ⏰ РЕЧИСИ ПОПОЛНЕТО ⏰
ден 12000
ден 9000 + Ваучер
на 20 рати

Со овој курс добивате гратис

-Кариерна подготовка
-20+ саати материјали
-Платформа за учење

3 месечен Интензивен курс за Видео едитирање
Графички Дизајн
Почетно
 • Времетраење: 3 месеци, 75 саати
 • Слободни места: 2 ⏰ РЕЧИСИ ПОПОЛНЕТО ⏰
ден 40000
ден 30000 + Ваучер
на 20 рати

Со овој курс добивате гратис

-Кариерна подготовка
-60+ саати материјали
-Платформа за учење

Термини за почеток

Термин 1
 • старт
септември, 2020
 • Денови
TBD
 • Термини
17:00-19:00 // 19:30-21:30
 • Слободни места
2 ⏰ РЕЧИСИ ПОПОЛНЕТО ⏰

Oстави ги твоите податоци за да
ти резервираме место за оваа обука